Problembeskrivning

En vanlig utmaning med att använda vår teknologisökning för leads är att massor av irrelevanta företag ofta dyker upp i sökresultaten. Detta problem uppstår vanligtvis när sökparametrarna är för breda eller felaktiga, vilket saktar ner processen att hitta lämpliga leads.

Vad är teknologisökning?

Teknologisökning är inkluderat i vår Premium-plan och möjliggör att dina segment filtrerar leads baserat på den teknologi de använder på sina webbplatser.

Till exempel, tänk dig att du driver en WordPress-byrå. Då gör teknologisökningen att du enbart fokuserar på företag som använder WordPress för att bygga sina webbplatser, vilket minskar antalet irrelevanta leads.

Vanliga orsaker

Detta problem kommer ofta från breda eller olämpliga sökparametrar.

Till exempel, om du siktar på att hitta leads inom e-handelsteknologi, men av misstag inkluderar orelaterade företag som kommuner, kommer du troligtvis att hitta många företag som inte passar din önskade leadprofil. Segmenten måste sålla bland dessa företag för att identifiera de som använder e-handelsteknologi, vilket förlänger processen att hitta leads. Så det är inte så att segmenten inte kan hitta leads – den måste snarare filtrera bort många irrelevanta företag innan den hittar ett relevant.

Steg-för-steg lösning

För att snabbare hitta de leads du önskar och minska antalet irrelevanta företag, följ dessa steg:

  1. Granska dina sökparametrar: Utvärdera ditt segments nuvarande sökinställningar. Är de för breda eller riktade mot fel typ av företag?
  2. Avgränsa din målgrupp: Strama åt dina sökparametrar för att öka chansen att hitta lämpliga företag. Till exempel, om du söker efter leads inom e-handelsteknologi, fokusera på detaljhandelsföretag eller e-handelsplattformar istället för kommuner eller andra orelaterade affärssektorer. Efter att ha förfinat dina sökparametrar kommer du att se en minskning i antalet matchande företag - ett gott tecken på att du är på rätt väg.
  3. Vänta: Ge det åtminstone en natt för att se om dina ansträngningar ger resultat. Om inte, gå tillbaka till steg 1 och 2.

Genom att ta dig tid att finjustera din sökstrategi kommer du att effektivisera din lead-sökning och hitta fler relevanta leads på kortare tid.

Ytterligare hjälp

Om du fortfarande har svårt att hitta leads efter att ha följt dessa steg, står vårt kundsupportteam redo att hjälpa till. Kontakta support@leadpilot.com.

Redo att prova?

Kom igång utan kostnad - vi bjuder på nya kontakter.